ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Три компанії допоможуть NASA у розробці місячних сонячних батарей

Этот текст также доступен на русском языке
Вертикальні сонячні батареї мають низку переваг в умовах Місяця. Зображення: NASA

NASA обрало три компанії, які допомагатимуть агентству в розробці сонячних батарей, які розгортаються, для досліджень Місяця в рамках програми “Артеміда”.

За допомогою “Артеміди” NASA поверне людей на Місяць і тим самим закладе основу для їхнього довгострокового перебування біля Південного полюса нашого супутника. А для підтримки існування на Місяці людей, апаратів і навіть будівельних систем для роботизованих та пілотованих місій у майбутньому необхідні стійкі та надійні джерела енергії. Для забезпечення таких NASA вкладається у розробку вертикальних сонячних батарей, які можуть автономно розгортатися на висоті близько 10 метрів над поверхнею та згортатися у разі потреби їх перемістити.

Прототипи таких батарей нададуть багатообіцяючі рішення для створення надійних джерел енергії на Місяці, які є ключовими під час будь-яких дій на поверхні супутника. Їхня розробка відіграє вирішальну роль для активізації нашої роботи в екстремально складних умовах Південного полюса.

Нікі Веркхайзер, директор з розвитку технологій в Управлінні космічних технологій NASA

Агентство виділяє загалом 19,4 мільйона доларів трьом компаніям на розробку та створення прототипів із подальшими випробуваннями на відповідність умовам місячного довкілля. Фінальною метою є розгортання такої системи поблизу Південного полюса Місяця наприкінці цього десятиліття. У вимогах до дизайну конструкції – стійкість на нерівній місцевості та витримка дії абразивного місячного пилу, а також мінімізація маси та об’єму для полегшення доставки системи на Місяць. Грант отримали три компанії:

  • Astrobotic Technology (6,2 мільйона доларів)
  • Honeybee Robotics (7 мільйонів доларів)
  • Lockheed Martin (6,2 мільйона доларів)

Існуючі батареї для роботи в космосі створені для мікрогравітації з горизонтальною розгорткою. Новий вертикально-орієнтований дизайн запобігатиме втраті енергії на місячних полюсах, де Сонце не підіймається високо над горизонтом. Коли світило розташоване низько, поверхня Місяця не пропускає частину світла до батарей, що знаходяться невисоко над поверхнею супутника. Але запропонований дизайн батарей передбачає безперервне влучення світла, в результаті чого вони будуть генерувати більше енергії.

Джерело

16

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 13 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Економна Лея С.
Вечность назад

Шевеление по лунной части явно идет. Это радует.

Тревожна Хелен Ріплі
Вечность назад

Интересно, что в на первом этапе были отобраны 5 компаний, а в финале осталось только 3. Зато сейчас и денег а 10 раз больше на нос. Хейтерам "олдскул" пролью бальзам на душу: в результате отбора отпали такие акулы как ATK Space Systems (Northrop Grumman) и Space Systems Loral (Maxar Technologies). P.S. Если кто-то, как я, не смог продраться сквозь последний абзац, не удивляйтесь - там опущена важная деталь. В новом дизайне батареи монтируются вертикально на 10м мачтах.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.