ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Космічні стартапи сподіваються почати використовувати на орбіті та на Місяці сучасні комп’ютери

Этот текст также доступен на русском языке
2
Skycorp та Phison Electronics Corp готуються протестувати на місяці твердотільний накопичувач. Джерело: Skycorp

Як місії на низькій навколоземній та геостаціонарних орбітах, так і місії далекого космосу вимагають великих обчислювальних можливостей.

12 вересня компанія Skycorp оголосила про наміри відправити наступного року на Місяць комерційний твердотільний накопичувач від тайванської корпорації Phison Electronics Corp. Його планують доставити на Південний полюс супутника з демонстраційним сервером даних LoneStar LLC, який планується запустити на посадковому модулі Nova-C компанії Intuitive Machines в рамках програми NASA Commercial Lunar Payload Services.

Ми сподіваємося вивести передові технології обчислень та зберігання даних на космічну арену.

Денніс Уінго, генеральний директор Skycorp

Зараз Skycorp тестує технологію Phison у своєму експерименті з інтерфейсом розумних космічних систем на МКС. Твердотільний накопичувач, який компанія планує протестувати на Місяці, є удосконаленою версією накопичувача МКС і розрахований на зберігання восьми терабайт даних.

7 вересня Ramon.Space опублікувала плани щодо надання обчислювальних технологій, які розробляються спільно з Lulav Space. Ці технології будуть використані для ізраїльського місячного модуля Beresheet 2 від SpaceIL, запуск якого планується в 2025 році.

Lulav Space робить ставку на стійкий до радіації комп’ютер Ramon.Space та цифровий сигнальний процесор для системи комп’ютерного зору посадкового датчика.

Точний та надійний навігаційний датчик відіграє вирішальну роль при посадці на Місяць. Ми дуже раді, що SpaceIL вибрала нас для місії Beresheet 2. Використовуючи обчислювальну платформу Ramon.Space, ми зможемо легко, швидко та надійно розробляти передові алгоритми, щоб забезпечити найточнішу та найбільш докладну інформацію та підтримати цю історичну місію.

Ноам Лейтер, генеральний директор Lulav Space

Джерело

25

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 6 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Якісна Хелен Ріплі
Вечность назад

Ракет-носіїв доступних немає… а вони про електроніку вже патякають? Фактично досі засоби запуску, то фактично технології 60х минулого сторіччя. Єдиний хто щось намагається змінити - Ілон. Безос склочник то не про що…

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.