ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Bullitt готується випустити смартфон, здатний підтримувати зв’язок через геостаціонарні супутники

Этот текст также доступен на русском языке
Британська компанія представить подробиці про новий гаджет на щорічній Міжнародній виставці споживчої електроніки у січні.

Британський виробник мобільних пристроїв Bullitt оголосив про випуск нового смартфона. Спільно з розробником процесорів MediaTek компанія вже 18 місяців розробляє пристрій, здатний підтримувати зв’язок та надсилати текстові повідомлення безпосередньо через підключення до геостаціонарних супутників. Bullitt розраховує випустити телефон у першому кварталі 2023 року. За словами співзасновника компанії Річарда Уортона, для забезпечення зв’язку будуть використовуватись супутники декількох операторів, однак їх імен він не назвав.

Смартфон працюватиме на операційній системі Android та зможе підтримувати безкоштовний супутниковий зв’язок для номерів екстрених служб допомоги. Bullitt вже протестувала цю можливість у жовтні на процесорі MediaTek: час підключення до супутника та надсилання повідомлення складає близько 10 секунд.

Подібна функція працює на смартфонах Apple, в останніх версіях яких є підтримка від низькоорбітальних супутників Globalstar. Однак за ідеальних умов надсилання повідомлення займає 15 секунд, а в деяких випадках – до трьох хвилин. Перевага Bullitt полягає не тільки в часі, а ще й у тому, що майбутні користувачі зможуть користуватися супутниковим зв’язком не тільки для екстрених, але й для будь-яких номерів телефонів. Зараз компанія продовжує тестування у Північній Америці та Європі перед запуском комерційних послуг.

В найближчому майбутньому потенційним конкурентом Bullitt стане каліфорнійський стартап eSAT Global. Він також розробляє чіп із підтримкою геостаціонарного супутникового зв’язку і вже уклав партнерську угоду з операторами Yahsat та Inmarsat.

Подібними технологіями займаються ще кілька компаній, проте вони використовують низькоорбітальні супутники. За наявності достатньої кількості апаратів на орбіті їх перевагою перед геостаціонарними стане менша затримка, що важливо для голосових та відеодзвінків.

Джерело

14

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 6 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.