ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

У NASA протестували революційний двигун для далекокосмічних місій

Этот текст также доступен на русском языке
Вогневі випробування обертового детонаційного двигуна у Центрі космічних польотів імені Маршала. Фото: NASA

Минулого тижня в NASA провели успішні випробування обертового детонаційного двигуна або ОДД – силової установки нового типу, що має значно спростити далекокосмічні перельоти.

Ключовим елементом ОДД є кільцевий канал, яким безперервно рухається ударна хвиля. На відміну від традиційних ракетних двигунів, в ОДД згоряння паливної суміші відбувається із надзвуковою швидкістю (такий процес називають детонацією). Це дозволяє значно збільшити ефективність двигуна.

Під час випробувань прототип запускали понад десять разів; у сумі він пропрацював близько 10 хвилин. Попередні результати позитивні: компоненти установки, багато з яких було виготовлено за допомогою 3D-друку, витримали величезне навантаження. Максимальний показник тяги становив 1,8 тонни при середньому тиску в камері згоряння 4,3 МПа.

Успішні випробування двигуна зміцнили прагнення інженерів NASA у розробці багаторазового варіанта ОДД із тягою до 4,5 тонни.

Джерело

37

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 9 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Спокійна Лілу
Вечность назад

Для порівняння, добре було б побачити такі ж цифри для серійного всім відомого двигуна. Того, що на СЛС або на Старшипі

Виняткова Хелен Ріплі
Вечность назад

Було б ще дуже добре побачити порівняння питомого імпульсу і мас двигунів

Початковий Армстронг Н.
Вечность назад

Хочу розчарувати всіх, хто вважає що імпульс двигуна буде "космічний"... Є ТЕОРЕТИЧНА межа для будь-якої пари паливо-окиснювач. Ми можемо лиш наближатись до цієї межі, з ростом тиску в камері згорання. Наприклад, на вході метан і кисень зі своєю енергією хімічних зв"язків,а на виході та сама маса тільки нагріта цією енергією, і відповідно максимальною температурою/швидкістю...

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.