ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Канада пропонує розробити роботизований місяцехід для місії Artemis

Этот текст также доступен на русском языке
Міністр інновацій, науки і промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань підкреслює роль Канади на заході про оголошення екіпажу місії Artemis II

У майбутньому дослідженні Місяця Канада зіграє важливу роль. Вона отримала місце в місії Artemis II, а також у більш пізньому польоті до місячної орбітальної станції Gateway, в обмін на розробку роботизованого маніпулятора Canadarm3 для неї. Канадський астронавт Джеремі Хансен увійшов до складу екіпажу Artemis II і стане першим неамериканцем, який здійснить обліт навколо нашого супутника:

Ні для кого не секрет, що Сполучені Штати могли вирішити повернутися на Місяць самостійно. Уся Канада вдячна за таке глобальне мислення і лідерство.

У федеральний бюджет Канади вже закладено 900 мільйонів доларів США, які протягом наступних 13 років вкладатимуться в розробку місяцеходів. Дехто припускає, що створивши такий апарат, країна могла б запропонувати його NASA в обмін на додаткові місця в майбутніх місіях до Місяця, зокрема й висадку на його поверхню. Наприклад, Європейське космічне агентство нещодавно підтримало розробку вантажного місячного посадкового модуля Argonaut саме з таким розрахунком. Однак наразі ні уряд, ні Канадське космічне агентство не розкривають подробиць про проєкт.

Міністр інновацій, науки і промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань також наголосив на такому партнерстві і зазначив, що країна тепер буде не просто спостерігати за історією, а сама писати її:

Ми будемо самі створювати і керувати цими апаратами, і я можу назвати низку дивідендів для канадських компаній. Думаю, у нас є привілеї за столом переговорів із NASA.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

14

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Фальшива Лея С.
Вечность назад

Молодцы канадцы. Они понимают что "в ракеты" им лезть не продуктивно, не потянут, они нашли вполне хорошую нишу в которой имеют компетенции. Если человечеству удастся в этот раз зацепиться за Луну, то такой техники понадобится больше, сильно больше. А значит их специалистам будет чем заняться и престиж страны на высоте.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.