ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Astra купує розробника двигунів Apollo Fusion

Этот текст также доступен на русском языке

В пресрелізі від 7-го червня Astra повідомила про покупку нею Apollo Fusion – компанії, що розробляє двигуни на ефекті Холла. Ціна угоди – 50 мільйонів доларів, з них 30 мільйонів у акціях та 20 – готівкою. Також договір передбачає заохочувальні виплати розміром до 10 мільйонів доларів за досягнення Apollo деяких технічних результатів, 75 мільйонів за досягнення показників виторгу та ще 10 мільйонів у виплатах співробітникам компанії.

Двигуни, що розробляються Apollo Fusion, використовуватимуться на платформі Astra, однак не припинять бути доступними іншим клієнтам. Credit: Apollo Fusion

«Окрім збільшення обсягу нашого цільового ринку, покупка Apollo Fusion розширює можливості Astra з ефективної доставки та підтримки космічних апаратів за межами низької навколоземної орбіти» – каже засновник та директор Astra Кріс Кемп.

Компанія Apollo Fusion спеціалізується на розробці силових установок на ефекті Холла. Її продукцію встановлено на більш ніж 400 комерційних та державних космічних апаратах, а серед її співробітників – спеціалісти з досвідом роботи у Google, Tesla та SpaceX.

Покупка виробника двигунів – частина ініціативи Astra з розробки власної космічної платформи. Компанія планує надавати клієнтам комплексні послуги: «Йдеться про інтеграцію в платформу Astra ключового елемента, – заявив Кріс Кемп в інтерв’ю виданню SpaceNews. – Це відкриє для нас багато нових можливостей».

Майк Кессіді, директор Apollo Fusion, підтвердив, що попит на комплексне рішення дійсно є: «Багато хто з наших клієнтів, як і з клієнтів Кріса, шукають інтегроване рішення для запуску з Землі на потрібну їм орбіту». Він додав, що хоче використати потужності Astra задля прискорення процесу тестування нових двигунів: «Наразі нам доводиться чекати від 9 до 12 місяців, щоб зробити тестовий запуск. У майбутньому для цього знадобиться від 2 до 4 місяців».

Один з головних конкурентів Astra, Rocket Lab, робить схожі кроки зі своєю ракетою Electron та платформою Photon. Вже восени цього року платформа доставить місію NASA CAPSTONE на Місяць.

Більше про Apollo Fusion – на офіційному вебсайті.

Джерела: Space.com, SpaceNews, Astra.

19

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 1 коментар , брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Нервна Лея С.
Вечность назад

That's very good. It's a very good decision.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.