ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Оновлення сайту: винагороди, рейтинг, доступ до закритих статей

Этот текст также доступен на русском языке

Друзі, через кілька тижнів обдумувань і начерків, я радий нарешті представити вам оновлену систему рейтингу на сайті.

Спершу коротко нагадаю, як рейтинг працював раніше. Автор заробляв бали рейтингу за “плюси” і “мінуси”, які інші автори залишали під його постами і коментарями. Кількість очок рейтингу практично ні на що не впливала. Єдине, що залежало від вашої “карми”, – кількість голосів, що ви можете віддати іншим користувачам протягом приблизно 15-ти хвилин. Щобільший рейтинг, тим більше “плюсиків” та “мінусів” вам видається.

Тепер трохи про нововведення: по-перше, рейтинг і положення користувача в загальному заліку зараз дійсно дають перевагу. Топові автори зможуть читати пости, які ми публікуємо на сайті в ранньому доступі для спонсорів і патронів. Ми в редакції вирішили, що люди, які вносять вклад в розвиток проекту контентом, заслуговують цей невеликий бонус: як і ті, хто підтримують Альфа Центавра копієчкою. Наразі ці статті здебільшого виходять лише російською мовою, але я сподіваюся, що колись наш штат поповниться й людиною, що перекладатиме великі тексти українською.

Так виглядає рейтинг на момент публікації. Лічильники змін оновлюються на початку кожного місяця і тижня відповідно, однак сьогодні ми обнулили їх вручну.

По-друге, велика кількість публікацій в розділах “Відео” та “Посилання” наштовхнуло нас на думку, що ми залишили для користувачів занадто просту можливість “фармити” бали рейтингу. Адже таким чином виходить, що одне посилання, закинуте в відповідний розділ сайту, прирівнюється до повноцінного лонгріду, над яким автор міг працювати кілька днів. Це не правильно.

Тепер публікації в “Відео” та “Посиланнях” хоч і впливають на рейтинг користувача, але вплив цей буде значно нижчим. Нижчим, у випадку хорошого коментаря.

Також було введено систему деградації рейтингу. Якщо говорити простими словами, вона стежить за вашою активністю на сайті. Якщо активності немає, рейтинг у певного числа ТОП-авторів буде поступово знижуватися.

Це дозволить поступитися місцем активним новачкам, спростить потрапляння в рейтинг і, сподіваюся, підстібне нас всіх бути більш активними.

Ще одна хороша новина: нашу редакцію офіційно поповнили два учасника, Андрій Клячкін і Arthur Lebedev. Перший уже кілька тижнів практично щодня публікує для вас новини, ще й двома основними мовами одночасно, українською та російською.

Другий перекладає більші тексти. Вже завтра-післязавтра на сайті в ранньому доступі для спонсорів з’явиться його недавній матеріал. Нагадую, що автори з певним рейтингом зможуть переглянути його відразу, без необхідності донатити або чекати, поки стаття вийде в загальному доступі.

Також я радий представити вам косметичне, але, сподіваюся, приємне для багатьох нововведення: винагороди (або досягнення, ачівменти), які з’явилися в профілях користувачів:

Ось, наприклад, профіль учасника Яків Бриль. Йому та деяким іншим авторам ми видали особисті ачівменти.

Частина з цих досягнень генерується автоматично (і видається за певну кількість написаних постів, коментарів, за проведений на сайті час), частину ми видаємо вручну користувачам з ТОП-100. В ядрі спільноти безліч прекрасних людей, яких ми хотіли б віддячити як доступом до закритих матеріалів, так і ось такими невеликими приємними “медальками”. Ми вже видали деякі з них, незабаром розкидав ще кілька.

Ми всерйоз вирішили зайнятися роботою над сайтом, зробити його більш зручним і комфортним місцем для обміну думками і самовираження. Окрему увагу ми намагаємося приділяти україномовній версії сайту: частка моїх співвітчизників тут постійно зростає. І це не може не радувати.

Пишіть ваші побажання і враження в коментарях, не забудьте поставити “плюсик” цієї публікації.

З повагою,
Павло Поцелуєв, керівник проєкту.

45

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 91 коментар , брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Економна Хелен Ріплі
Вечность назад

Я отам, восьмий с краю https://www.freemason.com/wp-content/uploads/2018/10/What-is-FM-bottom-image.jpg

Прекрасний Пол Атрейдес
Вечность назад

Здіймаю капелюха до Андрій Клячкін! Прекрасна робота

Зворушливий Стармен
Вечность назад

Чет мне много ачивок дали. "Больше 10 постов" - справедливости ради я только интересные ссылки или видео добавлял. Авторских материалов у меня нет по довольно банальной причине - я не являюсь насколько либо серьёзным специалистом или хотя бы просто увлечённым человеком ни в одной из рассматриваемых тем. Обычный диванный спецназ. А вот пошевелить мозгами(остатками) и интуицией над предлагаемыми темами - да. И кроме того покритиковать, а иногда и попинать люблю. Грешен :) "Входит в Топ-100 авторов" - тоже не бог весть что. Причина та же, но спасибо. Я думаю авторам лучших статей недели/месяца надо дополнительные бонусы давать. Хотя возможно это уже так. PS: "Написал больше 1000 комментариев" - хрена-се я бумагомаратель. Вот кстати и ещё один. :)

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.